Els anteriors congressos

El primer Congrés d'Energia de Catalunya es va celebrar el 2013 durant 5 dies a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona amb 76 ponents de Catalunya, Espanya, Alemanya, Dinamarca i el Regne Unit participant en 34 presentacions i 7 taules creatives. Un 50% dels assistents van provenir de Barcelona i la resta d'altres 23 comarques. Els temes tractats van basar-se en els tres eixos del congrés: recursos, innovació i sostenibilitat.

Programa   Resum executiu del congrés

En el segon Congrés es van fer -juntament amb altres entitats col·laboradores- 8 seminaris de treball de 18 grups professional a Barcelona, Girona, Olot i Tarragona. La sessió de clausura es va celebrar el 25 de febrer de 2015 al col·legi d'arquitectes de Barcelona. Es van formular un total de 224 propostes i va originar 3 documents en la col·lecció L'Energia que Volem. Tota la documentació dels congressos està disponible en el web de l'Associació Congrés d'Energia de Catalunya (www.coenercat.cat).
El  tercer Congrés va tenir el títol de l'Energia del Futur de Catalunya. L'Administració i les empreses, el sector de la formació i de la recerca, així com el territori rural i urbà van tenir l'oportunitat de presentar les seves visions sobre la transició energètica a Catalunya i d'establir un profitós diàleg amb els experts participants.

El Congrés va permetre conèixer el marc en el qual emmarcar les pròpies activitats, identificar complementarietats amb altres sectors, cobrir vuits així com exposar necessitats que no van quedat prou considerades fins aquell moment. Tot això ha de permetre facilitar una transició adequada, ràpida i amb el menor cost possible vers l'energia del futur de Catalunya.

Programa     Conclusions