Contingut provisional del 4rt Congrés



4rt Congrés d'Energia de Catalunya (esborrany preliminar)

Febrer 2017

Tema
Dia 14
Matí Visió des de l’àmbit de l’Energia

·        Els condicionants actuals Territorials i Ambientals, possibiliten complir el PECAC i els  requeriments de la UE del 2020, del 2030 i de l’Energy Roadmap el 2050?

·        Quines conseqüències tindria el manteniment dels condicionants actuals sobre l'economia i l'ocupació local, el medi ambient i les condicions de vida de la ciutadania?

·        Quins canvis demana la visió energètica a les altres visions per tal de poder complir els plans d'energia de Catalunya i el requeriments de la UE?

·        Com facilitar que les polítiques territorials, ambientals, econòmiques i socials encaixin amb les polítiques energètiques nacionals i locals?

·        Casos d'èxit en la coherència entre la visió de l'àmbit de l'energia i les altres visions.


Tarda Visió des del Territori i el Medi Ambient

·        El PECAC i els requeriments de la UE, es poden dur a terme amb les condicions territorials i ambientals actuals?

·        Quines conseqüències tindria el seu manteniment actual sobre l'economia i l'ocupació local, el medi ambient i les condicions de vida de la ciutadania?

·        Com facilitar que les polítiques territorials i ambientals encaixin amb les polítiques energètiques nacionals i locals?

·        Equilibri territorial d’instal·lacions energètiques, serveis disponibles i economia local

·        Casos d'èxit en la coherència entre la visió de l'àmbit del territori i del medi ambient amb les altres visions.


Dia 15
Matí Visió innovadora intel·ligent

·        És possible el 100% renovable a Catalunya amb les condicions actuals però amb les competències de política energètica?

·        Com aplicar polítiques energètiques que incorporin els valors de comerç just, de km 0, d'economia circular i de participació ciutadana al sistema energètic de Catalunya?

·        Com encaixar les propostes d'autoproducció energètica domèstica, empresarial, muncicipal, comarcal i nacional a Catalunya, amb la implicació de les infraestructures necessàries?

·        Quines conseqüències tindria el seu manteniment actual sobre l'economia i l'ocupació local, el medi ambient i les condicions de vida de la ciutadania?

·        Casos d'èxit en la coherència entre la visió innovadora (intel·ligent) de l'energia i les altres visions.


Tarda Debat entre les diferents visions

·        Debat sobre els temes plantejats anteriorment

·        Conclusions del debat